måndag 6 juni 2011

POOL

Jaha, så var det dags att investera i den årliga poolen! Samma visa år efter år men denna gången tog det flera dagar innan vi kom på det! Vi har en stor pool som vi (eller mera min man) sköter om med klortabletter och rengöring och dammsugning mm. men sedan brukar vi alltid ha en mindre pool till de mindre barnen. Denna lilla pool brukar ALDRIG överleva vintern... antingen har den helt enkelt gått sönder, eller så tittar man ut på altanen när höststormarna rasar och svärande upptäcker "jäklar! vi har ju glömt att ta in poolen!", eller så¨upptäcker man att "skit, det frös fast i vinter och har fått stora hål, dålig kvalité!"

Den stora poolen tar vi bättre hand om (kan bero på att den kostar mera...hmm) Mannen skurade rent den en höst och gjorde den riktigt fin, hängde den sedan på tork över studsmattan i några veckor.. och just dom veckor regnade det sjukt mycket. En morgon när vi tittar ut har det samlats så mycket vatten så hela studsmattan har vikt sig... Bara att investera i en ny studsmattan (för man kan faktiskt inte leva utan studsmatta säger mina barn) MEN poolen klarade sig (får mig att tänka på Povels låt "det är bara kokosnöten som är sig liiiik")

Vi har haft runda pooler, avlånga pooler (katten försökte flera ggr balansera på kanten så den var inte så bra) pooler med rutchkanor och giraffer som sprutar vatten mm mm. men i år hade vi glömt bort den! Efter 5 soliga dagar med 2 barn som mest tillbringat tiden på poolstegen än i själv poolen kom vi på att vi glömt bort den lilla poolen! Så sagt och gjort, mannen kom hem med en jättefin liten pool som mest liknar en "spa-pool" med mugghållare, sittplatser och nackstöd! Den fylldes med ljummet vatten och blev allas favorit! Barnen låg i i flera timmar och fick russin händer, russinfötter och ljusrosa axlar! Så det kanske var tur i alla fall att vi inte köpte den första dagen...men inköpet blev lyckat och nu behöver inte jag stå i den iskalla stora poolen med krampkänningar i benen och huttra utan kan lugnt luta mig bakåt i spa-poolen och dricka en kall cola!

Nej, nu måste jag iväg och köpa vattenpistol för imorgon är det vattenkrig i skolan och den vi har hemma duger tydligen inte (den droppar!? ska det inte vara så? att det kommer vatten??) men men SJÄLVKLART måste sonen (och även lillebror) få en ny som inte droppar...Sopa sopa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar