torsdag 5 december 2013

Komplimanger

Under sitt liv hinner man ju få en del komplimanger, som tur är för alla behöver vi ju postivi feedback och bekräftelse. Man kan få uppmuntrande ord för det man gör, det man har på sig, sitt utseende mm mm. Men med handen på hjärtat, hur många komplimanger har du fått i ditt liv som du kommer ihåg och som för alltid etsat sig fast i ditt hjärta? Själv kommer jag bara på 4 st.

En av de äldsta är när jag jobbade i Björkliden och fick komplimang för mina vita tänder... vet inte varför jag fortfarande kommer ihåg det för nu är de inte spec vita, men just där och då betydde det jättemycket och jag blev verkligen jätteglad. Jag kommer till och med ihåg var vi stod och vilket väder det var!

En annan, som verkligen gick rakt in i hjärtat och som jag tänker på ibland var när jag ringde min kompis som sagt åt mig att kolla min otäcka leverfläck. Jag ringde upp henne och berättade att det var hudcancer, det blev helt tyst i luren och sedan sa hon "- men Annsofie, du är ju den mest levande personen jag känner". Just de orden har följt med mig sedan dess och gör mig varm om hjärtat varje gång jag tänker på dom.

En nyare kommentar fick jag på facebook när jag fyllde år nyligen och en gammal skolkompis skrev "grattis, jag blir glad när jag tänker på dig". Tänk att en sån simpel mening kan betyda så mycket. Jag tror inte hon hade en aning om det när hon skrev, att jag skulle bli så otroligt glad.

Den senaste kom faktiskt idag. Eftersom den är så färsk så är det inte säkert att jag kommer ihåg den om ett halvår, men just nu är jag jätteglad. Det var en jobbarkompis som berättade massa saker för mig och plötsligt, mitt i meningen säger "du är jättebra på att lyssna!" VA?! Just den meningen har jag ALDRIG i hela mitt liv hört någon säga. Jag som ständigt får höra att jag pratar för mycket! Min jobbarkompis höll så klart med, att jag pratar mycket MEN att jag även var en bra lyssnare! Fattar ni, det är stort och jag blev återigen varm i hjärtat.

Så jag vill uppmana alla som läser att ösa komplimanger över era medmänniskor för vem vet... just det du har sagt kan göra en medmänniska glad och kanske för alltid fastnar i deras minne, du OCH kommentaren :)

2 kommentarer:

 1. Brukar aldrig skriva kommentarer.. och följer inga bloggar. .. men din blogg ska jag kika in på igen! Ha en fin dag!
  /Christin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Det värmer att du skrev på just min blogg! att "okända" hittar hit och som skriver en kommentar. De flesta kommentarer får jag istället på Facebook när bloggen länkas dit men det är inte samma sak! Tack för du förgyllde min dag!

   Radera