fredag 22 mars 2013

Stukturerad? jag?

Ja, jag vet att Ni är många därute som inte förstå hur jag ens kan komma ihåg att ta med mig själv till jobbet på morgonen men är faktiskt strukturerad i mitt yrke, därav namnet "koordinator". Jag har, för det mesta, full koll på det jag gör och vad som ska göras fast ni kanske inte tror det. Däremot när det gäller mitt "privatliv" så går jag mer på lust och känsla och är bra på att planera och tänka ut saker men att genomföra dom...njaaa...då måste jag invänta lusten, vill inte tvinga mig göra saker som är tråkiga. En barndomskamrat till mig sa för inte så länge sen "du som har föräldrar som alltid haft sådan ordning, ätit på bestämda tider mm...vad fick du av det? var tog den genen vägen?", ja du Malin, vart f-n tog den vägen?

Att åka på semester är ju roligt, och att packa till en sommarsemester kan man ju göra på en höft (gör vi i alla fall). Vi tillhör inte dom som börjar planera veckor i förväg utan kvällen innan rafsar vi ihop det vi behöver och har faktiskt aldrig glömt någonting eller haft för lite med oss. Våran inställning har alltid varit att "vi ska ju inte ut i djungeln och det finns affärer". På sommaren behöver man ju inte tänka efter utan fram med bikini, shorts och några t-shirts och sedan iväg till flyget.
En vintersemester däremot kräver ju lite mer tankearbete, och jag brukar fundera ut om det är någon mat vi kan laga och ta med oss, involverar både mamma och svärmor som snällt också lagar lite mat till oss (guld värt). Kollar över om barnen behöver någon ny utrustning, planerar in tvättdagar veckan innan, städdag av bilen och vilka dagar jag ska laga maten mm mm men sen tar det liksom stopp, för det är ingen som genomför det jag tänkt just för att jag är en baddare på att skjuta saker framför mig...

Imorgon åker vi till fjällen, och ännu har jag inte packat färdigt! När det var dags att gå hem från jobbet gick startskottet, och då skulle plötsligt allt ske! Jag hämtade Leia och barnen, körde hem som en liten blådåre och slängde in dom i huset. Gick sedan ut och drog fram dammsugaren, som knappt orkar suga upp en bomullstuss, och försökte städa bilen. Ibland stack det ut ett huvud från en fågelunge som gapade "jag är huuuuungrig! Vill ha smörgås, mammaaaaaaaa!" Sedan in med alla i bilen igen och iväg för att lämna Leia hos mamma och pappa där hon ska vara nästa vecka...och då somnade Noah, typisk. Sedan iväg till statoil och tvättunneln och trots att hela bilen gungade (nej den här gången hade jag handbromsen i så den rörde sig bara i sidled och inte bakåt som förra ggr vilket resulterade i att hela bilen blev ren den här gången) så vaknade inte Noah. Nästa stopp blev Systemet då stugan vi ska bo i har bastu och då måste vi ju så klart köpa bastuöl, Noah fortsatte sova ... sedan Apoteket och ICA för att handla påskägg för mormors påskpeng och frukt till den långa bilresan (mormor hade försett oss med både dricka och festis så det behövde vi inte handla) DÅ vaknar Noah, godis eller glass funkar alltid.

Återvänder hem runt kl 20 då maken hämtat hyrskidor och Calle från hockeyträningen, plockat fram all skidutrustning inkl takbox och står och väntar på att få den på plats. Vi hade pratat om att lägga på den reda förra helgen för att se så allt fanns och att den fortfarande var hel...men det är lie mera spänning att lägga på den kvällen innan, för tänk om den skulle vara trasig? Då undrar man ju hur vi skulle lösa det... jaja, jag slängde mig in för att laga mat, fixa matsäcken med äggsmörgåsarna som jag längtat efter och så småningom börja packa och tvätta...eller vänta? kanske bäst att tvätta först och sen packa, blir lite knasigt annars.. med smutsiga strumpor som luktar bäver. Tvätta är ingenting jag gör av fri vilja så tvätthögen är alltid stor, och nu var det dags! Men det är svårt att packa när hälften av det man ska ha med sig ligger i maskinen, så jag fick snällt vänta på att det skulle bli klart och här sitter jag nu... med en maskin som innehåller bland annat Calles jacka som måste vara torr imorgon. Jag har ju tvättmaskin med inbyggd torktumlare men vad hjälper det när en annan tröja som ligger i samma maskin inte tål att tumlas? Så därför sitter jag här, med en hög strumpor som inte har någon kompis, och en väska som är halvfull och resten av familjen ligger och snusar i sina sängar ... men å andra sidan, det är luuuugnt! Det är faktiskt lite roligt också, för jag kan stå mitt i kaoset och bara skratta för vi lär oss aldrig! Och jag tar på nåt sätt hellre lite kaos sista dagen än halvkaos vareviga kväll en hel vecka innan.

Som tur var kom svärmor samtidigt som oss och hon hade med sig lite godis till barnen, pannkakor till nästa vecka och, det bästa av allt, en hel smörgåslåda fylld med färdigbredda äggsmörgåsar, tomatsmörgåsar och ballerinakex! LYCKA! Där sparade vi in en massa tid! och nu piper tvättmaskinen att den är klar så jag kan nog gå och lägga mig snart.Det är underbart att bli bortskämd ibland! Och vilken tur att mamma och svärmor inte kommer med samma saker, det hade inte blivit bra åt något håll. Trycka i sig massa påskägg eller äta äggsmörgåsar så man pruttar hela vägen... nej lagom är bäst som vi säger här i mellanmjölkens land!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar